Terkini BAHASA INGGERIS TAHAP 1 SENTENCES STRUCTURE SET 1

BAHASA INGGERIS TAHAP 1 SENTENCES STRUCTURE SET 1

354
0

Edisi kali ini, Tcer bakal kongsikan 9 set latihan bahasa inggeris yang berkonsepkan pembinaan ayat. Setiap set memberikan tugasan yang berbeza tetapi masih di bawah konsep dan tajuk yang sama.

Setiap set hanya mempunyai 1 muka surat yang lengkap dengan arahan dan gambarajah. Setiap lembaran kerja ini sesuai untuk pelajar tahap 1 iaitu tahun 1 2 dan 3. Namun begitu, bagi pendapat Tcer adalah lebih baik sekiranya latihan ini dilakukan semasa sesi pembelajaran iaitu di bawah pemantauan guru. Jika ingin dijadikan sebagai kerja rumah, guru perlu meminta ibu bapa untuk memantau mereka dalam proses untuk menyiapkan kerja ini.

Set 1 terdiri daripada latihan membina atau menyalin semula ayat yang diberikan dengan membetulkan semula ejaan berdasarkan kata nama yang betul.

Jangan risau, setiap latihan ini mempunyai contoh dan pilihan jawapan bagi membantu memudahkan pelajar untuk menyelesaikannya.

Semoga dengan perkongsian ini dapat memudahkan urusan pembelajaran pendidik dan pelajar. Jangan lupa follow Tcer di telegram chanel https://t.me/sistemguruonline ye! kongsikan juga artikel ini pad rakan-rakan anda yang lain. TERIMA KASIH 🙂

MUAT TURUN SEKARANG :

Previous articleNOTA BAHASA MELAYU : PENJODOH BILANGAN
Next articleBAHASA INGGERIS TAHAP 1 SENTENCES STRUCTURE SET 2