Dekorasi DEKORASI KELAS POSTER JENIS-JENIS PEKERJAAN (SAIZ A4) PRINTABLE

DEKORASI KELAS POSTER JENIS-JENIS PEKERJAAN (SAIZ A4) PRINTABLE

37
0
DEKORASI KELAS POSTER JENIS-JENIS PEKERJAAN (SAIZ A4) PRINTABLE

Cita-cita adalah apa yang kita lakukan apabila kita dewasa kelak. Cuba tanya anak-anak anda, apa cita-cita mereka apabila mereka dewasa. Pastinya ada pelbagai jawapan yang akan anda terima. Tidak kira apa jenis pekerjaan yang mereka pilih, yang penting ianya mendatangkan rezeki yang halal dan memberikan kebaikan pada dirinya dan orang sekeliling, itu adalah yang terbaik.

Bagaimana nak membentuk minat anak-anak pada sesuatu pekerjaan? Caranya adalah dengan mendedahkan ia pada skop pekerjaan tersebut dari usia yang muda. Anda boleh membeli atau mencetak sendiri gambar jenis pekerjaan dan kongsikan pada anak anda. Ceritakan pada mereka tentang pekerjaan tersebut.

Poster yang bakal admin kongsikan kali ini adalah berkaitan dengan pekerjaan. Selain dari mencetak dan menjadikan ia sebagai bahan bacaan kepada anak-anak, ibu bapa dan guru juga boleh menggunakan ia sebagai poster hiasan di dalam bilik belajar anak-anak atau bilik darjah.

Selain dari pemilihan warna cat dan tema perhiasan, poster juga memainkan peranan dalam mewujudkan suasana bilik belajar atau bilik darjah yang tenang tetapi masih mempunyai perkongsian ilmu.

Semoga dengan perkongsian dari SGO ini dapat membantu memudahkan urusan para guru, ibu bapa dan terutamanya pelajar dalam menuntuk ilmu. Jangan lupa kongsikan bersama rakan-rakan yang lain dan follow kami di https://t.me/sistemguruonline untuk lebih banyak maklumat dan perkongsian menarik. Terima kasih.

MUAT TURUN SEKARANG :

PEKERJAAN

Previous articlePRINTABLE POSTER/BOOKLET SCIENCE PRE SCHOOL/STANDARD 1-3 (ANIMAL SENSES)
Next articleFORMAT PENTAKSIRAN UASA SEKOLAH MENENGAH

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here