Terkini ENGLISH WORKSHEET (2) TAHAP 1

ENGLISH WORKSHEET (2) TAHAP 1

78
0

Lembaran kerja Bahasa Inggeris tahap 1 set 2 ini mengandungi 21 muka surat yang lengkap dengan latihan mudah, ringkas serta menarik. Set ini terdiri daripada soalan-soalan yang senang dan sesuai untuk dilakukan oleh pelajar tahap 1 dengan pantauan dari guru dan ibu bapa. Lebih menarik, set ini juga dipenuhi dengan gambarajah comel yang boleh diwarnakan mengikut kreativiti pelajar serta berdasarkan arahan yang telah tertera di dalam set ini.

Memandangkan ia terdiri dari 21 muka surat, ia sangat sesuai dicetak dan dijadikan seperti buku untuk kemudahan pelajar. Lembaran kerja ini juga boleh dijadikan sebagai buku latihan tambahan di dalam kelas atau sebagai kerja rumah dan latihan masa cuti/masa lapang.

Set ini juga boleh digabungkan dengan Lembaran kerja set 1 yang telah Tcer kongsikan dalam artikel sini.

Guru dan ibu bapa boleh muat turun lembaran kerja ini secara percuma dan cetak mengikut kesesuaian dan kemudahan guru serta ibu bapa.

Semoga dengan perkongsian ini dapat memudahkan urusan pembelajaran pendidik dan pelajar. Jangan lupa follow Tcer di telegram chanel https://t.me/sistemguruonline ye! kongsikan juga artikel ini pada rakan-rakan anda yang lain. TERIMA KASIH 🙂

MUAT TURUN SEKARANG :

PHONICS-BOOKLET-Year-2

Previous articleENGLISH WORKSHEET (TAHAP 1)
Next articleENGLISH WORKSHEET TAHAP 1 : WORD SEARCH