Terkini LATIHAN MENULIS HURUF BESAR DAN HURUF KECIL

LATIHAN MENULIS HURUF BESAR DAN HURUF KECIL

114
0

Mengenali huruf bagi kanak-kanak seawal usia 4 hingga 7 tahun bukanlah sesuatu yang agak sukar memandangkan kebanyakkan kanak-kanak sekarang sudah mula didedahkan dengan pendidikan awal dari rumah sebelum memasuki alam persekolahan. Pun begitu, bagi menguasai teknik menulis dengan baik bukanlah sesuatu yang mudah bagi sesetengah kanak-kanak.

Oleh itu, Tcer kongsikan di sini Latihan Menulis Huruf Besar dan Huruf Kecil yang sangat sesuai dilakukan oleh pelajar pra sekolah dan tahap 1 yang masih belum dapat menguasai dengan baik teknik menulis. Dengan latihan seperti ini, guru dapat mengajarkan teknik yang betul untuk menulis serta membantu kanak-kanak untuk menguasainya dengan lebih baik. Latihan ini mengandungi 23 muka surat. Ia terdiri daripada 2 latihan penulisan huruf besar dan kecil dengan panduan lengkap yang mudah untuk difahami.

Semoga dengan perkongsian ini dapat memudahkan urusan pembelajaran pendidik dan pelajar. Jangan lupa follow Tcer di telegram chanel https://t.me/sistemguruonline ye! kongsikan juga artikel ini pada rakan-rakan anda yang lain. TERIMA KASIH 🙂

MUAT TURUN SEKARANG : alphabet writing upper n lower

Previous articleALPHABET COLOURING PAGES FOR PRESCHOOL
Next articleBBM BACA SUKUKATA KVKV