Terkini LEMBARAN KERJA SEMPENA HARI RAYA

LEMBARAN KERJA SEMPENA HARI RAYA

87
0

Memandangkan kita masih lagi berada dalam bulan Syawal dan “mood” raya masih terasa, bukannya mudah untuk menarik kembali perhatian murid untuk kembali memberi perhatian dalam sesi pembelajaran. Apa lagi dengan keadaan cuaca kebelakangan ini yang suhu panasnya makin lama makin membimbangkan. Faktor cuaca juga memainkan peranan penting dalam memastikan pelajar dapat memberikan perhatian yang baik ketika proses pembelajaran berlaku.

Oleh itu, Tcer kongsikan beberapa lembaran kerja yang bertemakan hari raya bagi memastikan pelajar masih dapat menikmati “mood” raya dan dalam masa yang sama dapat memberikan perhatian terhadap pelajaran. Lembaran kerja ini sangat mudah dan ringkas serta dapat menarik perhatian pelajar kerana ia melibatkan keadaan yang mengembirakan serta yang baru berlaku.

Lembaran kerja ini boleh dilakukan bersama-sama guru, dan guru juga boleh membuat sesi bercerita sambil menyiapkan lembaran kerja ini bersama-sama.

Semoga dengan perkongsian ini dapat memudahkan urusan pembelajaran pendidik dan pelajar. Jangan lupa follow Tcer di telegram chanel https://t.me/sistemguruonline ye! kongsikan juga artikel ini pada rakan-rakan anda yang lain. TERIMA KASIH 🙂

MUAT TURUN SEKARANG :

lembaran kerja

Previous articleAKTIVITI SEMPENA SAMBUTAN HARI RAYA
Next articleTAHAP 1 MATEMATIK (PENAMBAHAN 2 DIGIT)