Terkini MENGENAL HURUF KECIL

MENGENAL HURUF KECIL

50
0

Huruf kecil lebih mudah untuk dikuasai teknik penulisannya berbanding dengan huruf besar. Walaupun begitu, di antara dua huruf ini, perbezaannya tidaklah terlalu ketara. Ramai kanak-kanak yang mula menulis dan menguasai penulisan huruf kecil berbanding huruf besar.

Latihan BBM kali ini Tcer kongsikan latihan menulis dan mengenal huruf kecil. Latihan ini mengandungi 13 muka surat yang terdiri daripada latihan menulis, mewarna, dan suaikan huruf. Latihan yang terkandung dalam BBM ini adalah latihan ringan dan mudah untuk dilakukan dengan pemantauan yang minima. Ia sesuai dijadikan latihan sampingan, latiha kerja rumah atau boleh juga latihan mengisi masa lapang. Ia juga sesuai dilakukan di dalam kelas bersama guru dan rakan-rakan untuk lebih menarik dan menyeronokkan.

Guru boleh mencetak dan menjadikan latihan ini dalam konsep mini book atau zine untuk lebih menarik.

Semoga dengan perkongsian ini dapat memudahkan urusan pembelajaran pendidik dan pelajar. Jangan lupa follow Tcer di telegram chanel https://t.me/sistemguruonline ye! kongsikan juga artikel ini pada rakan-rakan anda yang lain. TERIMA KASIH 🙂

MUAT TURUN SEKARANG : huruf kecil

Previous articleLATIHAN MENGENAL HURUF BESAR
Next articleMENGENAL HURUF VOKAL