Terkini PRA SEKOLAH / TAHAP 1 – LATIHAN TAMBAH 1-10

PRA SEKOLAH / TAHAP 1 – LATIHAN TAMBAH 1-10

86
0

Kali ini Tcer kongsikan lembaran kerja yang boleh digunapakai untuk pelajar pra sekolah serta tahap 1. Lembaran kerja tambah dalam lingkungan 1 hingga 10 ini mengajar anak-anak untuk membuat kira-kira dalam bentuk lazim dengan mudah.

Latihan ini hanya mengandungi 5 muka surat dengan soalan-soalan mudah dan ringkas. Ia amat sesuai dijadikan latihan masa lapang, kerja rumah atau latih tubi kerana hanya memerlukan pemantauan yang minima untuk disiapkan.

Ibu bapa dan guru juga boleh memadankan latihan ini dengan latihan counting object atau tambah 1-10 yang Tcer kongsikan dalam artikel yang lepas. Boleh rujuk link di bawah untuk memudahkan pencarian.

Lembaran kerja ini boleh di muat turun dan dicetak dengan mudah kerana ia dalam bentuk fail PDF. Ini memudahkan para guru dan ibu bapa dalam menyediakan bahan pelajaran untuk pelajar sama ada di kelas mahupun di rumah.

Semoga dengan perkongsian ini dapat memudahkan urusan pembelajaran pendidik dan pelajar. Jangan lupa follow Tcer di telegram chanel https://t.me/sistemguruonline ye! kongsikan juga artikel ini pada rakan-rakan anda yang lain. TERIMA KASIH 🙂

MUAT TURUN SEKARANG : (Set 2) Math Drill – Addition (1-10)

 

Set tambah 1- 10 : klik sini

Set counting objects : klik sini

Previous articleTAHAP 1 – SINGLE AND DOUBLE DIGIT ADDICTION
Next articlePENDAFTARAN PELAJAR TAHUN 1 SESI PERSEKOLAHAN 2024/2025