Terkini PRE SCHOOL – COUNTING OBJECTS

PRE SCHOOL – COUNTING OBJECTS

65
0

Lembaran kerja kali ini sangat menyeronokkan kerana pelajar bukan sahaja dapat belajar mengira objek tetapi juga mereka dapat mewarnakan objek tersebut mengikut kreativiti masing-masing. Tcer kongsikan lembaran kerja 10 muka surat ini dengan gambarajah objek untuk kemudahan guru dan ibu bapa memberikan kepada anak-anak.

Lembaran kerja ini juga bukan sahaja memerlukan pemantauan yang minima untuk dilakukan tetapi ia juga sangat sesuai dijadikan sebagai lembaran kerja tambahan atau sampingan, sebagai kerja rumah mahupun sebagai latih tubi.

Pengiraan objek memainkan peranan penting bagi pelajar yang baru mengenal kira-kira agar mereka dapat lebih memahami kuantiti yang dipelajari dengan digit. Lembaran kerja yang lengkap dengan gambarajah adalah lebih menarik dan mudah untuk diselesaikan bagi kanak-kanak atau pelajar yang masih ditahap permulaan untuk mengira.

Semoga dengan perkongsian ini dapat memudahkan urusan pembelajaran pendidik dan pelajar. Jangan lupa follow Tcer di telegram chanel https://t.me/sistemguruonline ye! kongsikan juga artikel ini pada rakan-rakan anda yang lain. TERIMA KASIH 🙂

MUAT TURUN SEKARANG : HOW MANY – Counting Objects

Previous articlePRESCHOOL MATHEMATIC – MATH DRILL ADDITION 1-10
Next articleTAHAP 1 – SINGLE DIGIT ADDITION