Terkini TAHAP 1 MATEMATIK PENAMBAH 2 & 3 DIGIT

TAHAP 1 MATEMATIK PENAMBAH 2 & 3 DIGIT

75
0

Apabila guru dan ibu bapa yakin pelajar telah dapat menguasai proses penambahan 2 digit dengan baik, dedahkan pula mereka dengan penambahan 2 dan 3 digit secara beransur-ansur supaya mereka masih dapat memahami konsep penambahan itu dan tidak terlalu tertekan dengan penambahan digit.

Proses penambahan 2 dan 3 digit tidaklah terlalu sukar sekiranya mereka dapat menguasai proses penambahan 2 digit dengan baik kerana ia tidak terlalu berbeza, hanya penambahan angka sahaja.

Seperti biasa, Tcer pastikan set lembaran kerja ini mudah dan ringkas untuk pelajar supaya mereka dapat selesaikannya dengan baik tanpa tekanan. Set ini juga lengkap dengan lembaran skema jawapan yang boleh digunakan oleh pelajar sendiri untuk membuat semakan sekiranya latihan ini dilakukan secara bersendirian.

Set ini juga tidak memerlukan pemantauan yang maksima jika pelajar telah menguasai penambahan 2 digit, namun jika pelajar masih agak sukar untuk fahami, Tcer sarankan agar set ini dilakukan bersama dengan pantauan dari ibu bapa atau guru.

Semoga dengan perkongsian ini dapat memudahkan urusan pembelajaran pendidik dan pelajar. Jangan lupa follow Tcer di telegram chanel https://t.me/sistemguruonline ye! kongsikan juga artikel ini pada rakan-rakan anda yang lain. TERIMA KASIH 🙂

MUAT TURUN SEKARANG :

Previous articleTAHAP 1 MATEMATIK (PENAMBAHAN 2 DIGIT)
Next articleNOTA : PETA MINDA SAINS TINGKATAN SATU BM/BI