Terkini TAHAP 1 – SINGLE AND DOUBLE DIGIT ADDICTION

TAHAP 1 – SINGLE AND DOUBLE DIGIT ADDICTION

56
0

Apabila pelajar telah dapat menguasai penambahan dalam lingkungan satu digit, guru atau ibu bapa sudah boleh untuk menaikkan tahap penambahan kepada lingkungan dua digit. Ini bagi membiasakan pelajar untuk membuat kira-kira dengan menambahkan dua digit.

Lembaran kerja yang Tcer kongsikan kali ini adalah matematik tahap 1, penambahan melibatkan lingkungan satu dan dua digit. Lembaran kerja ini juga seperti yang sebelumnya, datang bersama set jawapan untuk memudahkan pelajar melakukan semakan sendiri.

Set lembaran kerja ini mengandungi 25 muka surat sama seperti set sebelum ini, ia juga lengkap dengan gambarajah pengiraan penambahan bagi memudahkan pelajar membuat kira-kira. Latihan ini juga bermula dengan soalan yang sangat mudah untuk memastikan pelajar dapat menjawab dengan baik.

Set latihan penambahan ini sesuai untuk dijadikan latih tubi, kerja rumah atau latihan sampingan bagi membantu memantapkan lagi teknik kira-kira pelajar.

Semoga dengan perkongsian ini dapat memudahkan urusan pembelajaran pendidik dan pelajar. Jangan lupa follow Tcer di telegram chanel https://t.me/sistemguruonline ye! kongsikan juga artikel ini pada rakan-rakan anda yang lain. TERIMA KASIH 🙂

MUAT TURUN SEKARANG :

Previous articleTAHAP 1 – SINGLE DIGIT ADDITION
Next articlePRA SEKOLAH / TAHAP 1 – LATIHAN TAMBAH 1-10